Co jeść by dłużej żyć?

2009-01-20 13:15

Rosyjski dziennik "Izwiestija" przytacza spis produktów, które w rozsądnej ilości mogą pomóc przedłużyć życie i zachować zdrowie.

Jak pisze gazeta, istnieją produkty, które mogą zapobiegać chorobom lub nawet je likwidować oraz pomagają przedłużyć życie do granicy ustanowionej dla każdego człowieka na poziomie genetycznym.

Na szczęście, to nie dziennik "Izwiestija" jest autorem zestawienia najzdrowszych produktów, a prof. Gary Williamson z katedry żywności leczniczej uniwersytetu w Leeds.

Co więc sprawi, że będziemy żyć dłużej? Jabłka, jeżyny, czarna herbata, czernice, brokuły, chleb z otrębami, wiśnie, pomidory cherry, kawa, brusznice, gorzka czekolada, zielona herbata, pomarańcze, brzoskwinie, śliwki, maliny, czerwone winogrona, czerwona cebula, szpinak oraz truskawki. Mamy tylko jedno pytanie: czy truskawki z bitą śmietaną też?

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki