Coś na ząb. Jak zrobić przystawki nie tylko do piwa

2019-08-12 7:52
Coś na ząb
Autor: Piotr Dąbrowski

Przystawka, zakąska, starter, zagryzka, przekąska, przegryzka… – małe, pyszne co nieco. Wszystko to możemy zaliczyć do finger food, czyli jedzenia na jeden kęs, spożywanego bez sztućców i talerzy. Czym się różnią znajdziesz w książce „Coś na ząb”. Stamtąd też dowiesz się, które małe dania pasują do alkoholi, a które – nie.

Oprócz praktycznych informacji w książce „Coś na ząb” znajdziesz ciekawe menu:

  • na damskie spotkania przy winku (gdy każda z pań jest na jakiejś diecie),
  • na męskie wieczory przy piwie (np. podczas oglądania meczu),
  • na imprezy domowe (szczególnie rekomendujemy takie, które będą hitem sylwestrowego wieczoru!)
  • przyjęcia dla dzieci.

Jest w czym wybierać, bo proponujemy ponad 80 przepisów na rozmaite przekąski:

  • na zimno i na ciepło,
  • z warzyw, wędlin, serów, marynat itd.
  • na podstawkach z krakersów, pumpernikla, minigrzankach, w cieście francuskim i kruchym,
  • w formie kulek, paluszków, koreczków, tartinek, pasztecików, zawijańców, szaszłyczków, minipierożków, bruschetty, mini kanapeczek, roladek, łódeczek, minibabeczek, pizzerinek, tartaletek, miniquichy itp.

Z książki „Coś na ząb” dowiesz się też, jak pięknie podać małe dania na łupkowych płytkach, desce, w szklaneczkach, kokilkach, w papilotkach, nabijane na widelczyki, patyczki, szpadki, w szklaneczkach i kieliszkach, na porcelanowych łyżkach, specjalnych talerzykach i miseczkach do finger food.

Polecamy książkę "Coś na ząb", a kupisz ją w salonikach prasowych i na stronie www.sklep.grupazpr

Coś na ząb
Autor: Piotr Dąbrowski
Najnowsze