Przepisy na przetwory: Kapusta kiszona z burakami

2011-09-22 4:00

Sezon na przetwory w pełni, dlatego warto jest znać różne przepisy. Powiemy jak przyrządzić smaczną kapustę kiszoną z burakami. Czego będziemy potrzebować i jaki będzie koszt zrobienia w domu jednego słoika kiszonej kapusty z burakami.

Kapusta kiszona z burakami
Koszt: 4,5 zł

Składniki: 2 kg kapusty, 40 dag buraków, 0,5 dag kopru, 4 dag soli

Sposób przygotowania: Kapustę oczyścić, poszatkować. Buraki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub poszatkować. Kapustę wymieszać z solą i koprem. W naczyniu układać warzywa warstwami, przy czym kapusta musi stanowić górną i dolną warstwę. Po zakiszeniu buraki wyjąć i przeznaczyć np. na barszcz czerwony.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki