Sałatka z rukolą

2013-10-11 4:00

Sałatka jest smaczna, lekka i pełna witamin

Składniki:

- 25 dag rukoli

- 15 pomidorów, np. malinowych

- 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich,

- 20 dag sera gorgonzola

Sos:

- 3 łyżki oliwy

- 3 łyżki octu winnego

- sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Rukolę i pomidory umyć, w misce połączyć osuszone listki rukoli, pokrojone w kostkę pomidory oraz orzechy. Przygotować sos: ocet wymieszać z solą, pieprzem i oliwą. Polać sałatkę sosem. Na koniec dodać pokrojony w kostkę ser gorgonzola i całość delikatnie wymieszać.

Zamiast rukoli można użyć roszponki albo mieszanki sałat różnych gatunków.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki