OSCYPEK

Były menedżer jednej z restauracji na Krupówkach w Zakopanem twierdzi, że większość sprzedawców oszukuje turystów na oscypkach. Jego zdaniem, ok. 70 procent handlarzy farbuje sery wywarem z herbaty i…

dodano 31-8-2022

Teraz już wiadomo, gdzie trzeba się udać, aby zjeść najlepszego oscypka w całej Polsce.

dodano 14-8-2013

Odkryliśmy pilnie strzeżoną tajemnicę! Górale z bacówki na Przełęczy Knurowskiej pokazali nam, w jaki sposób powstają słynne na całym świecie serki.

dodano 6-8-2012

Małopolskie. Kontrolerzy sanitarni jak co roku uważnie przyjrzeli się wyrobom z górskich bacówek. Okazało się, że oscypki wyrabiane przez baców są zdrowe i bezpieczne.

dodano 2-7-2012

Największymi znawcami i najbardziej uznanymi producentami serów są Francuzi, Włosi, Szwajcarzy i Holendrzy. O smaku i wyglądzie serów decyduje jakość mleka i technologia ich produkcji. Każdy szanując…

dodano 26-8-2010