OSCYPEK
Były menedżer jednej z restauracji na Krupówkach w Zakopanem twierdzi, że większość sprzedawców oszukuje turystów na oscypkach. Jego zdaniem, ok. 70 procent handlarzy farbuje sery wywarem z herbaty i…
dodano 31-8-2022
Teraz już wiadomo, gdzie trzeba się udać, aby zjeść najlepszego oscypka w całej Polsce.
dodano 14-8-2013
Odkryliśmy pilnie strzeżoną tajemnicę! Górale z bacówki na Przełęczy Knurowskiej pokazali nam, w jaki sposób powstają słynne na całym świecie serki.
dodano 6-8-2012
Małopolskie. Kontrolerzy sanitarni jak co roku uważnie przyjrzeli się wyrobom z górskich bacówek. Okazało się, że oscypki wyrabiane przez baców są zdrowe i bezpieczne.
dodano 2-7-2012
Największymi znawcami i najbardziej uznanymi producentami serów są Francuzi, Włosi, Szwajcarzy i Holendrzy. O smaku i wyglądzie serów decyduje jakość mleka i technologia ich produkcji. Każdy szanując…
dodano 26-8-2010