Janusz Dzięcioł: karkówka w ziołach

2009-04-06 9:00

- Dania na świąteczny stół przygotowuję przede wszystkim ja! Preferuję zupę pieczarkową, zrazy i karkówkę - mówi poseł PO. - Najsmaczniejsza jest chyba karkówka w ziołach mojej roboty, więc to na nią podam przepis.

Składniki:
karkówka (1,5 kg); zioła; cebula (2); olej; słodka papryka; sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Nacieramy mięso ziołami, słodką papryką, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, okładamy krążkami cebuli i odstawiamy, żeby naszło (kilka godzin). Kiedy już mięso nasiąknie, wrzucamy na gorący olej i pieczemy. W trakcie smażenia dodajemy trochę wody, zmniejszamy ogień i dusimy w sosie własnym.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki