– Od najmłodszych lat miałem okazję obserwować, jak babcia z dziadkiem o różnych porach roku zrywają dziko rosnące zioła czy rośliny jadalne, potem je suszą i przygotowują z nich napary, ale też nalewki. Jako dziecko chodziłem z nimi... Babcia potrafiła robić domowe specyfiki na rozmaite dolegliwości, np. nalewkę z orzechów włoskich, która świetnie pomagała przy bólach brzucha, zatruciach pokarmowych. W ten sposób od dziecka uczyłem się, jak można spożytkować dary natury, jakie zdrowe i pyszne przetwory z nich wychodzą. Jako dorosły sam podjąłem próby zrobienia nalewki – wspomina Wojciech Suchanek, utytułowany mistrz nalewkarstwa w Polsce i za granicą. Jego przepisy znajdziecie w naszej książeczce.
Pozycja do kupienia w kioskach, na stronie www.sklep.grupazpr.pl. Można też zamawiać telefonicznie – 22 590 55 55.