Dyrektor największego szpitala w Podlaskiem zrezygnował ze stanowiska

Autor: Paweł Jakubowski Dyrektor największego szpitala w Podlaskiem zrezygnował ze stanowiska

Dyrektor największego szpitala w Podlaskiem zrezygnował ze stanowiska

2020-04-28 7:47

Marek Karp, dotychczasowy dyrektor Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego w Białymstoku, wypowiedział umowę na zarządzanie szpitalem. "Medyk Białostocki" podaje, że zrobił to z powodów osobistych. Marek Karp pracował w USK niemal dwadzieścia lat, cztery ostatnie lata jako dyrektor tej największej w regionie placówki medycznej.

W związku z sytuacją epidemiologiczną w naszym kraju związaną z koronawirusem (zobacz: Twierdza Sejny), Marek Karp zobowiązał się do świadczenia pracy jeszcze przez kolejne trzy miesiące do dnia 23 lipca. - Jednak w poniedziałek był ostatni dzień pracy dyrektora w szpitalu - przekazała mediom Katarzyna Malinowska-Olczyk, rzecznik prasowy Uniwersytecki Szpital Kliniczny w Białymstoku.

Marek Karp był dyrektorem USK w Białymstoku przez ostatnie cztery lata.

Czytaj też: Porody w USK. NOWE PROCEDURY. Wstrzymane porody rodzinne i odwiedziny

Wiem, że szpital jest teraz w trudnej sytuacji, tak jak cały kraj. Wierzę jednak, że z tą kadrą kierowniczą sprosta wszystkim wyzwaniom. Do usłyszenia i zobaczenia wkrótce - powiedział Marek Karp.

Nowym dyrektorem Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego został obecny szef kliniki neurologii doc. Jan Kochanowicz.

Czytaj Super Express bez wychodzenia z domu. Kup bezpiecznie Super Express KLIKNIJ tutaj!

Super Raport 27 IV (goście: Kowal, Braun)