ZUPA

Przepisów na zupę szczawiowa jest mnóstwo, ale zazwyczaj baza jest bulion warzywny i szczaw. Te małe kwaśne listki zebrane na łące, stanowią smakowity dodatek do zupy. Żeby całość była nie tylko smac…

dodano 24-4-2024

Jak zupa po łódzku, to tylko zalewajka. Już jutro (1 marca) rusza akcja Dumni z Zalewajki. Do wyboru aż 30 wariantów które będzie można spróbować w najlepszych łódzkich restauracjach.

dodano 28-2-2023

Barszcz czerwony podawany z uszkami to jedna z podstawowych potraw wigilijnych w naszym kraju. Przygotowanie idealnego barszczy czerwonego nie jest trudne. Zanim jednak podasz do na Wigilii to poznaj…

dodano 20-12-2022

Uczniowie z bydgoskiego gastronomika zapraszają mieszkańców na kulinarny piknik.

dodano 5-5-2018

Pierwsze danie rozgrzewa w jesienne wieczory

dodano 11-10-2013

Justyna Jendruchniewicz (27 l.) z Bedlna (woj. mazowieckie) gotuje rosół tak jak jej mama, babcia i prababcia. Tylko z kurczaka, który wyrósł na podwórku, był karmiony zbożem, ziemniakami i jadł to, …

dodano 18-1-2013

Tatiana Okupnik (33 l.) dla tygodnika "Takie jest Życie" powiedziała, że gdyby została w Polsce, gotowałaby zupy w porannych programach, zamiast zajmować się działalnością artystyczną.

dodano 18-2-2011