Restauracja znajduje się w loftowej przestrzeni pokopalnianego budynku przy Silesia City Center. Industrialne wnętrze nawiązuje do górniczej historii miasta, w którym można podziwiać połączenie cegły, betonu i francuskiej mozaiki. W tym niezwykłym klimacie można zasmakować przepysznej kuchni, która wprawi w zachwyt każde podniebienie. Albowiem propozycja kulinarna jest niezwykle szeroka.
Otwarta kuchnia z własnym pieczywem oraz smażone steki i burgery to pierwszoplanowe pozycje w menu. Oczywiście jest również pizza, makarony własnego wyrobu, ryby i owoce morza, sałaty i znakomite desery – Brownie z lodami waniliowymi oraz nie rzadziej wysoko oceniane tiramisu - tego wszystkiego możecie spróbować właśnie w "Sztolni". Ciekawie wygląda oferta lunchowa.
- Nasi kucharze przedstawiają Wam trzydaniowy posiłek składający się z dania pierwszego, drugiego oraz deseru podawany w godzinach 12:00 – 16:00, od poniedziałku do piątku - mówi Rafał Chrzanowski, manager "Sztolni".
Na gości czeka także bogata karta win wraz z winoteką, w której każdy znajdzie coś dla siebie. "Sztolnia" to jedne z niewielu miejsc na Śląsku, gdzie klienci mogą liczyć na 14-dniowe piwo marki Tyskie prosto z tanka!
- Zapraszamy Was, drodzy Goście na autorskie menu szefa kuchni Dawida Golca. Poznajcie Sztolnię, dajcie się miło zaskoczyć! - dodaje Rafał Chrzanowski.
Restauracja „SZTOLNIA Chleb Mięso Wino” to prawie 1000 metrów kwadratowych powierzchni. Warto dodać, że znajduje się tutaj sala bankietowa. Więcej informacji można znaleźć na profilu społecznościowym restauracji na Facebooku.
Artykuł sponsorowany