Ciasto kokosowe jest naprawdę lekkie, więc nie zaszkodzi nawet osobom będącym na diecie. Nie zawiera glutenu. Jest naprawdę przepyszne i osłodzi każdą chwilę. Jego wartości odżywcze to: 188 kcal, 12 g białka, 10 g tłuszczu, 9 g węglowodanów i 30 g błonnika. Jak zatem je przygotować? Potrzebujesz 50 g mąki kokosowej odtłuszczonej, jedno jajko, łyżeczka proszku do pieczenia, około 70-100 ml mleka, 6 tabletek słodziku, około 50 g dowolnych owoców. Rozgniatamy tabletki słodziku na proszek i dodajemy do mąki. Następnie wsypujemy proszek do pieczenia, wbijamy jajko, wlewamy mleko i dokładnie mieszamy. Masę układamy w foremce i posypujemy owocami. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i wstawiamy ciasto na około 20 minut. I gotowe!
Zobacz: Genialny pomysł na zdrowe śniadanie! Zrób naleśniki z dwóch produktów
Przeczytaj też: Przepis na GORĄCĄ białą czekoladę