ciasto kokosowe bez tłuszczu i glutenu

i

Autor: youtube.pl printscreen

Przepis na przepyszne i lekkie ciasto kokosowe bez tłuszczu i glutenu

2015-12-10 10:00

Będąc na diecie niekoniecznie musisz rezygnować ze swoich ukochanych słodyczy - w końcu każdy z nas zasługuje na chwilę przyjemności, ale oczywiście nie łamiąc przy tym założeń diety. Polecamy przepyszne ciasto kokosowe, które ma zaledwie 188 kcal!

Ciasto kokosowe jest naprawdę lekkie, więc nie zaszkodzi nawet osobom będącym na diecie. Nie zawiera glutenu. Jest naprawdę przepyszne i osłodzi każdą chwilę. Jego wartości odżywcze to: 188 kcal, 12 g białka, 10 g tłuszczu, 9 g węglowodanów i 30 g błonnika. Jak zatem je przygotować? Potrzebujesz 50 g mąki kokosowej odtłuszczonej, jedno jajko, łyżeczka proszku do pieczenia, około 70-100 ml mleka, 6 tabletek słodziku, około 50 g dowolnych owoców. Rozgniatamy tabletki słodziku na proszek i dodajemy do mąki. Następnie wsypujemy proszek do pieczenia, wbijamy jajko, wlewamy mleko i dokładnie mieszamy. Masę układamy w foremce i posypujemy owocami. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i wstawiamy ciasto na około 20 minut. I gotowe!

Zobacz: Genialny pomysł na zdrowe śniadanie! Zrób naleśniki z dwóch produktów

Przeczytaj też: Przepis na GORĄCĄ białą czekoladę

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki