Przepisy na przetwory: Jabłka w zalewie winogronowej

2011-09-18 4:00

Sezon na przetwory w pełni, dlatego warto jest znać różne przepisy. Powiemy jak przyrządzić smaczne jabłka w zalewie winogronowej. Czego będziemy potrzebować i jaki będzie koszt zrobienia w domu jednego słoika jabłka w zalewie winogronowej.

Jabłka w zalewie winogronowej
Koszt: 10 zł

Składniki: 2 kg kwaśnych jabłek, 1 kg jagód winogron, 50 dag cukru, 2 litry wody

Sposób przygotowania: Jabłka po umyciu obrać i zetrzeć na tarce z największymi oczkami. Ułożyć niezbyt ciasno w słojach. Krajowe winogrona zagotować, przetrzeć, przecier osłodzić do smaku, zalać ułożone w słojach jabłka. Słoiki zamknąć, pasteryzować  20-25 minut.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki