Top Chef 5, odc. 7. Kuchnia włoska i aromaty lasu

2015-10-22 0:06

W tym odcinku kucharze musieli zmierzyć się z przygotowaniem dań z całkiem innej bajki. Najpierw gotowali włoską kolację, potem musieli pomyśleć lokalnie i o lesie. Pierwsze zadanie zdali śpiewająco, drugie nastęrczyło  im trochę kłopotu.

Top Chef 4, Stefano Terrazzino

i

Autor: Facebook/Top Chef

Program Top Chef odwiedzili Stefano Terrazzino i Giancarlo Russo. - Temat dzisiejszego zadania wydaje się oczywisty - mówi Nowak. Kucharze musieli przygotować prawdziwie włoską kolację, na którą składały się przystawka, pierwsze danie, pasta, drugie danie i deser. Kucharze zostali podzieleni na dwie drużyny, panie kontra panowie. Giancarlo zwaracal uwagę Ani, że ciasto do foccacio nie robi się na mleku. - Jego porady były bardzo kategoryczne - drużyna dziewczyn bała się chefa Russo.

W głównej konkurencji kucharze musieli przygotować danie inspirowane lasem. Najgorsze danie przygotowali Ania i Hubert. W 20 minut wydali polędwicę z dzika. - Macie jakiś pakt z diabłem? W 20 minut przenieśliście pół spiżarni na talerz - ocenił Amaro - Brakuje tu smaku. Marchew nie doprawiona, mięso niedoprawione, nadmierne wyfrytowanie chipsów podbija gorycz... - wyliczał. W dogrywce musieli przygotować rozgrzewającą zupę.

Oboje opuścili program.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki