Cukiernia Raków to jedna z niewielu w Polsce, gdzie ręczenie przygotowuje się wszelkie czekoladowe specjały, w tym wielkanocne motywy - zające, baranki, kurczaki, baby i rożnej wielkości kolorowe pisanki, od malutkich, które mieszczą się w dłoni, po ogromne, mające nawet ponad pół metra wysokości.
i
- Na każdą z nich idzie kilka kilogramów ciemniej czekolady, a proces wytwarzania jest niezwykle czasochłonny. Każda ręcznie zdobiona pisanka jest przez naszych pracowników dopieszczane, żeby na stole robiła odpowiednie wrażenie - zapewnia Jakub Rak.
i
Wszystko w tej cukierni jest z domieszką czekolady. Mazurki i baby ociekają tym specjałem, a wielkie czekoladowe jaja często mają w sobie setki mniejszych.
i
Bo Wielkanoc to czas, kiedy możemy sobie pogrzeszyć kulinarnie i nie liczyć kalorii - dodaje Kazimierz Rak.
Masz podobny temat?
Napisz do autora tekstu