Zygmunt Chajzer, PRZEPIS NA WIELKANOC: schab ze śliwką i majerankiem

2013-03-28 11:12

- Rodzina i znajomi mówią, że znakomicie potrafię doprawić mięso, dlatego bez obaw mogę podzielić się przepisem na schab nadziewany śliwkami i majerankiem. Prezenter (55 l.) podaje przepis:

Składniki:
1,2 kg schabu środkowego bez kości; 15 dkg śliwek kalifornijskich; 10 dkg masła; 2 łyżeczki majeranku; sól; olej

Sposób przygotowania:
Połączyć masło z majerankiem i masę schłodzić w zamrażalniku. Po wyjęciu pokroić w kostkę. Schab umyć i naciąć wzdłuż. Do środka włożyć na przemian śliwki i kawałki masła z majerankiem. Na końcach schab spiąć wykałaczkami. Posolić i posypać majerankiem. Schab piec godzinę i 40 minut w piecu w temperaturze 180 st. C.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki