Jak szybko schłodzić piwo? 3 sprawdzone sposoby

2013-08-02 12:52

Piwo to najstarszy i najczęściej spożywany napój alkoholowy na świecie. Co zrobić żeby smakowało jeszcze lepiej? Oczywiście schłodzić.

Piwo w temperaturze pokojowej nie smakuje tak samo jak te schłodzone. Co można zrobić, żeby jak najszybciej obniżyć jego temperaturę?

>>> Jarosław Gowin tłumaczy się: jedno piwo nic nie zaburza

Pierwszy sposób jest naprawdę błyskawiczny. Wrzuć do miski kostki lodu, następnie zalej je wodą i wsyp łyżkę soli. Teraz do miski włóż butelki z piwem. Po około dwóch minutach piwo będzie idealnie zimne.

Drugi sposób, nieco dłuższy. Sprawdzi się, kiedy nie masz kostek lodu i soli. Butelki piwa owiń zwilżonym ręcznikiem i wsadź do zamrażarki na około 15 minut. Piwo powinno się schłodzić szybciej niż te nieowinięte ręcznikiem.

Ostatni sposób, najszybszy i najprostszy. Kup piwo prosto z lodówki i od razu ciesz się jego orzeźwiającym smakiem.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki