Gessler krytykuje świąteczne zwyczaje Polaków: Źle smażą karpia (...) śmierdzi mułem

2017-12-18 15:41

Magda Gessler, czyli niekwestionowana kreatorka smaku, krytykuje Polaków. Sprawdźcie, jakie błędy popełniamy w trakcie przygotowań do wigilijnej kolacji.

Magda Gessler

i

Autor: Printscreen instagram Magda Gessler

Magda Gessler udzieliła świątecznego wywiadu dla "Gazety Wyborczej", w którym krytykuje wigilijne potrawy polaków. Według niej rodacy źle przygotowują tradycyjne dania.

- Źle smażą karpia, rzecz jasna! Aż się poci od tłuszczu, sterczą mu ości i śmierdzi mułem. Niestety, to jest koniec świata. Udawanie, że to jakoś smakuje, jest udręką dla całego domu i wszyscy się modlą, żeby wreszcie spłynął ze stołu. Na drugim miejscu jest kupowanie produktów z niesprawdzonych miejsc (...). I używamy do sałat polskiej cebuli, która jest zbyt ostra. Lepsza jest biała - wylicza najczęstsze błędy Polaków Magda Gessler.

Gospodyni "Kuchennych rewolucji" przyznaje, że przygotowując wigilijną kolację korzysta z pomocy jednej ze swoich restauracji. Popisowym daniem Magdy Gessler podczas świąt jest karp po żydowsku.

POLECAMY: Magda Gessler szczerze o romansach: "Wiem co to znaczy SEKS za pieniądze"

 

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki