JAJKA FASZEROWANE - przepis Magdy Gessler na Wielkanoc 2021. "RARYTAS, czysta poezja"

2021-04-03 10:53 jpp
Jajka faszerowane pieczarkami - przepis Magdy Gessler + WIDEO
Autor: Shutterstock jajka faszerowane pieczarkami

Magda Gessler podzieliła się przepisem na jedną ze swoich ulubionych potraw wielkanocnych: jajka faszerowane. - To jest rarytas którego nie ma nigdzie indziej na świecie - zachwala swój przepis znana restauratorka. W czym tkwi sekret? Poznajcie przepis Magdy Gessler na jajka faszerowane na Wielkanoc.

Przed Wielkanocą wiele osób szuka w internecie przepisów na potrawy wielkanocne, takie jak żurek, sałatka jarzynowa, czy jajka faszerowane. Dużą popularnością cieszą się wszystkie przepisy Magdy Gessler. Wiele kucharek i wielu kucharzy stara się na niej wzorować. Znana restauratorka co jakiś czas zdradza tajemnice swojej kuchni i dzieli się swoimi przepisami z fanami. Przed Wielkanocą 2021 ujawniła swój przepis na jajka faszerowane po staropolsku z pieczarkami i koprem, które są jej ulubioną przystawką na wielkanocnym stole. - To jest rarytas którego nie ma nigdzie indziej na świecie. Smażone na maśle klarowanym o kolorze bursztynu.... po prostu czysta poezja - zachwala Magda Gessler. Jak przyrządzić takie jajka faszerowane? Poniżej znajdziecie przepis!

Jajka faszerowane - przepis Magdy Gessler

Do przygotowania jajek faszerowanych po staropolsku z przepisu Magdy Gessler będą potrzebne następujące składniki:

  • dobre jajka o twardej skorupce
  • pieczarki
  • masło klarowane
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • koperek
  • musztarda

Jajka gotujemy na twardo, kroimy na pół (razem ze skorupką), wydrążamy skorupki. Jajka siekamy - znajdą się w farszu. Następnie na klarowanym maśle podsmażamy najpierw cebulę, a potem pieczarki. Farsz doprawiamy odrobiną musztardy, dodajemy koperek i natkę pietruszki. Do farszu można dodać łyżkę masła lub majonezu - Żeby były jeszcze bardziej smaczne, ale bardzo kaloryczne - dodaje Magda Gessler. Farsz przekładamy do skorupek i tak przygotowane jajka wkładamy do bułki tartej. Tak przygotowane jajka przechowujemy w lodówce, przed podaniem smażymy na klarowanym maśle.

W materiale wideo poniżej zobaczycie, jak Magda Gessler przygotowuje jajka faszerowane po staropolsku.

Jajka faszerowane od Magdy Gessler

A jak zjeść pyszne jajka faszerowane z przepisu Magdy Gessler, ale bez ich przygotowywania? Gotowy farsz w słoiku można zamówić z dostawą w sklepie internetowym restauracji "U Fukiera", albo przygotowane jajka kupić i odebrać osobiście w restauracji. Zanim się jednak wybierzecie, sprawdźcie ceny! Mogą Was przyprawić o zawrót głowy. Więcej o cenach potraw wielkanocnych Magdy Gessler przeczytacie tutaj: Na widok cen Wielkanocnych potraw Magdy Gessler aż uginają się nogi! Za samo JAJKO zapłacisz FORTUNĘ!

Ewa Wąsikowska VIDEOBLOG: Nieudane "Kuchenne rewolucje", Magda Gessler wyrzucona z lokalu!