W dniu otwarcia pierwszej restauracji McDonald’s w Polsce dokonano ponad 13 000 transakcji. W menu królowały słynne burgery Big Mac® i złociste, chrupiące frytki. Wówczas kultowe produkty kojarzyły się z powiewem zachodu, a większość półproduktów była importowana. Dzisiaj Big Mac® to prawdziwie polski burger – wołowina pochodzi z okolic Ostródy, bułka ze Strzegomia, sałata z Niepruszewa pod Poznaniem. Frytki natomiast są produkowane przez Farm Frites Poland z Lęborka.
Zobacz także: Gdzie można legalnie uprawiać seks na plaży? Poradnik dla żądnych przygód
- Od początku działalności w Polsce dążyliśmy do skrócenia łańcucha dostaw, stawiając na budowanie wieloletnich partnerstw z polskimi przedsiębiorcami i na wysoką jakość. To się udało – współpracujemy z 47 dostawcami i 70 tysiącami gospodarstw z całego kraju. Wielu z naszych dostawców eksportuje dziś żywność i dzięki pracy z nami, znacząco zwiększyło swoją skalę – mówi Anna Borys, dyrektorka ds. korporacyjnych McDonald’s Polska.
W ciągu 3 dekad obecności McDonald’s w Polsce, Big Mac® zdobył rzeszę wiernych fanów. To właśnie dla nich i wszystkich innych wielbicieli soczystego smaku wołowiny i chrupkości bekonu, marka przygotowała limitowaną edycję klasyka: Big Mac® Bacon. Czy Big Mac® z 3 plastrami bekonu to wciąż Big Mac®? Najlepiej przekonać się na własnej skórze! Szczególnie w zestawie z Sharing Fries, które łączą legendarny smak frytek prosto z Lęborka, z idealną do dzielenia się formą. By spróbować nowości trzeba się jednak pośpieszyć – oferta jest limitowana czasowo.
Dla tych, którzy stawiają na klasykę, niezmiennie dostępny jest król menu: Big Mac®. Dwie porcje soczystej, 100-procentowej wołowiny, świeża sałata, chrupiące pikle, cebulka, plaster sera topionego cheddar i sos, którego receptura jest trzymana w największej tajemnicy – czy kogoś trzeba namawiać?
- W ciągu trzech dekad wiele się zmieniło. Nasza 500. restauracja nie przypomina tej otwartej w 1992 roku w Sezamie. 30 lat upłynęło nam pod znakiem wdrażania innowacji w wielu obszarach, jednak jedno pozostało niezmienne – legendarny Big Mac® na szczycie różnorodnego menu. Urodziny najlepiej świętować w gronie przyjaciół, dlatego zapraszamy naszych gości do spotkań w McDonald’s przy idealnych do dzielenia się Sharing Fries i klasycznych burgerach w wyjątkowym wydaniu – w końcu okazja również jest wyjątkowa – mówi Anna Borys, Dyrektor działu Corporate Relations McDonald’s Polska
Restauracje McDonald’s wyglądają dziś inaczej niż w latach 90. Firma na przestrzeni dekad wprowadziła zmiany w wystroju i funkcjonowaniu lokali, aby goście mogli korzystać z nowoczesnej przestrzeni, komfortowo, szybko otrzymać posiłek i móc miło spędzić czas. W 1994 roku w restauracji w Częstochowie pojawiła się pierwsza linia McDrive dla zmotoryzowanych gości.
Źródło: materiały prasowe
i