W miniony czwartek, 16 czerwca w Szklarskiej Porębie otworzył się dla pierwszych gości hotel Mercure. To wyjątkowy obiekt, który zachwyci się oryginalnym i przemyślanym w każdym szczególe wykończeniem. Należący do polskiej Grupy Accor hotel Mercure Szklarska Poręba to aż 140 pokoi wyróżniających się niebanalnym designem i wysoką klasą. Wśród nic znajdziemy ekskluzywne pokoje z antresolą, a nawet z własnym aneksem kuchennym. Każdy z pokoi wyposażony jest w dwuosobowe łóżko, a dodatkowo jest w nim kanapa z funkcją spania, również dla dwóch osób. Pokoje urządzone są ze smakiem, dbałością o szczegóły oraz szacunkiem do tradycji. Mercure Szklarska Poręba to gwarancja wysokiej jakości, w hotelu znajdziemy także basen, saunę, zewnętrzne jacuzzi z widokiem na góry i górski strumień, oraz szeroką ofertę SPA.
Zobacz także: Nadzwyczajny podkład z Rossmanna dla kobiet 50+. Odmładza skórę i nie podkreśla zmarszczek. Kosztuje mniej niż 20 zł
Na osobną wzmiankę zasługuje jednak hotelowa restauracja. Bergo by Mateusz Gessler to pierwszy lokal wybitnego kucharza zlokalizowany poza Warszawą. Restauracja ta gwarantuje wyjątkową ucztę dla wszystkim zmysłów i przekona do siebie nawet najbardziej wymagających. Z dużą dozą prawdopodobieństwa można stwierdzić, że serwowane tam przysmaki będą jednymi z najlepszych jakie jedliście? Jak wygląda menu w Bergo by Mateusz Gessler?
To przede wszystkim wielki ukłon wobec tradycyjni i typowo polskiej kuchni. Znajdziemy tam sarmackie potrawy oparte o cielęcinę i lokalne ryby. Miłośnicy mięs powinni skosztować tatara z sarniny. To wyjątkowa przystawka podana w niezwykle efektowny sposób, co sprawia, że wizyta w restauracji będzie nie tylko kulinarną ucztą, ale także widowiskiem dla wszystkich zmysłów. Warto spróbować także kopytek dyniowych z serem łomnickim. Do wyboru jest także szeroka oferta deserów z pysznym sernikiem na czele. Planujesz pobyt w Szklarskiej Porębie? Bergo by Mateusz Gessler to pozycja obowiązkowa do odwiedzenia.