Pyszne.pl

i

Autor: materiały prasowe Pyszne.pl

Noc Muzeów w Koperniku pełna wrażeń i smaku - Pyszne.pl nakarmiło nocnych odkrywców

Według Raportu Trendów Pyszne.pl 2025 prawie 70% Polaków je w późnych godzinach, a co trzeci robi to bardzo często – nawet kilka razy w tygodniu. Podczas Nocy Muzeów, gdy tysiące zabieganych warszawiaków przemieszczało się wieczorem między atrakcjami, głód często zaskakiwał ich w muzealnych kolejkach. Dlatego Pyszne.pl, dbając o wygodę swoich użytkowników nie tylko w domu, ale i w nietypowych sytuacjach, we współpracy z Michałem Marszałem dostarczyło jedzenie prosto pod Centrum Nauki Kopernik.

Poprzednie edycje Nocy Muzeów pokazały, że nocni odkrywcy są głodni nie tylko wrażeń kulturalnych i artystycznych – wielogodzinne zwiedzanie często wzmaga apetyt. Świadczyły o tym długie kolejki przed pobliskimi restauracjami. W tym roku Pyszne.pl przyszło z pomocą odkrywcom stojącym w kolejce do Centrum Nauki Kopernik. W akcję zaangażował się Michał Marszał, który we współpracy z serwisem, postanowił nakarmić głodnych kolejkowiczów. Na miejscu pojawili się kurierzy z kilkudziesięcioma pudełkami pizzy, która dodała energii do dalszego nocnego zwiedzania.

Pizza, która trafiła tego wieczoru w ręce uczestników wydarzenia, została przygotowana przez dobrze znaną warszawiakom nadwiślańską restaurację – Cytryny na Powiślu, specjalizującą się w kuchni włoskiej.

Dodatkowo, Centrum Nauki Kopernik przygotowało na ten wieczór szereg atrakcji m.in. podczas pokazu w Planetarium można było doświadczyć Kosmosu w 3D – rękami rozganiać chmury oraz uchylać się przed asteroidami.

Czas Nocnej Zmiany

Inspiracją dla tej akcji był trend "Nocna Zmiana", zaobserwowany w Raporcie Trendów Pyszne.pl 2025. Jak wynika z badań Pyszne.pl, coraz częściej sięgamy po jedzenie wieczorami, a nawet w środku nocy. Dla niemal co trzeciego Polaka (31%) zamówienie ulubionego posiłku to przyjemny sposób na zakończenie intensywnego dnia. Badanie Pyszne.pl potwierdza, że osoby, które jedzą późno kilka razy w tygodniu, znacznie częściej wybierają dostawę jedzenia, zyskując tym samym więcej czasu na relaks. Scena gastronomiczna również dynamicznie reaguje na te zmieniające się potrzeby. Restauracje wydłużają godziny otwarcia i serwowania posiłków, zwłaszcza w weekendy. Nieustannie rośnie również liczba lokali oferujących możliwość zamawiania dań przez całą dobę.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki