Subway

i

Autor: Materiały prasowe Subway

Premiera Suba Wielki Cezar

27 marca 2023 roku odbyła się wyjątkowa premiera Suba – Wielki Cezar. W gmachu Uniwersytetu Warszawskiego, w Sali Kolumnowej spotkało się kilkudziesięciu przedstawicieli świata mediów i influencerów, którzy jako pierwsi mieli okazję przetestować nową propozycję od Subway®. Muzyka, pyszne jedzenie i zabawa, czyli uczta smaków i zmysłów – Uczta Wielkiego Cezara!

To był wieczór pełen kontrastów. Subway® połączył dwa światy: starożytnego Rzymu i popartowskiego luzu tworząc zaskakującą aranżację. Historyczna, oficjalna przestrzeń Sali Kolumnowej została przełamana jaskrawymi dodatkami. Jak na uroczystą ucztę przystało, stoły uginały się od kompozycji kwiatowych, klasycznych rzeźb pomalowanych na kolorowo przez artystę - Roberta Kutę oraz dodatków kulinarnych, które stanowiły tło dla głównego bohatera – Suba Wielki Cezar. Premierowa propozycja była serwowana gościom przez kelnerów na porcelanowej zastawie przy dźwiękach muzyki. Imprezę poprowadził Krzysztof Jankowski „Jankes”.

Zobacz także: Sposoby na świąteczne porządki! Ułatw sobie życie

"Zadałem sobie pytanie, jak wyglądałby współczesny "Dawid" Michała Anioła, gdybym spotkał go wieczorem na ruchliwej ulicy wielkiego miasta. Odpowiedź przyszła szybko i od razu zobaczyłem go jako ultranowoczesnego człowieka, który jest odważny, nie boi się eksperymentować i wyraża siebie tak jak czuje. Stąd wybór padł na kolorowe spraye, które jednoznacznie odsyłają nas do sztuki ulicy, pozwalają na podążanie za intuicją, ale również są fenomenalnym przełamaniem czy też zderzeniem z konwencją gipsowych/marmurowych rzeźb, która dobitnie pokazuje, jak można łączyć historię z nowoczesnością."  mówi Robert Kuta

Wielki Cezar dostępny jest już w restauracjach Subway® w całej Polsce. To autorska kompozycja smakowa oparta na lekkich, soczystych stripsach z kurczaka doskonale połączonych z plastrami bekonu i świeżymi warzywami: sałatą, pomidorem, ogórkiem a także z chrupiącą cebulką. Kompozycję smakową uzupełnia rozpływająca się w ustach podwójna porcja sera żółtego oraz charakterystyczny sos Cezar. Całość zamknięta w pieczywie, które jest świeżo wypiekane, kilka razy dziennie w restauracji Subway®. Do wyboru mamy pieczywo białe, wieloziarniste, pszenne, ser-oregano a nawet owsiane z miodem. Wysokiej jakości składniki, przyrządzone wg oryginalnych receptur, połączone w całość są kwintesencją smaku jaki chcieli uzyskać szefowie kuchni Subway®.

Subway

i

Autor: Materiały prasowe Subway
Subway

i

Autor: Materiały prasowe Subway
Jarmark Wielkanocny w Krakowie

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki