OGÓRKI MAŁOSOLNE
Małosolne to smak lata, kiszone raczą nas zimą. Jednak, żeby ogórki były chrupiące idealnie słone i smakowały jak u babci, trzeba zastosować kilka prostych zasad. Sprawdź, dlaczego ogórki kiszone wyc…
dodano 24-8-2023
Chrupiące i orzeźwiające, pachną koprem, czosnkiem i...latem. Właśnie wystartował sezon na ogórki małosolne, a wraz z nim pojawiają się pytania o to, jak zrobić najlepsze. Wiele osób zastanawia się j…
dodano 13-6-2023
Ogórki małosolne powinny być słone, ale nie nadmiernie, lekko kwaskowe, twarde i aromatyczne. Jednak nie zawsze udaje się osiągnąć stan idealny. Jakie błędy sprawiają, że ogórki małosolne nie są taki…
dodano 20-6-2022
Ogórki małosolne i kiszone to jeden z naszych ulubionych przysmaków. Kiszone ogórki możemy oczywiście kupić w sklepie, ale warto je przygotowywać w domu, tym bardziej, że nie jest to trudne. Wystarcz…
dodano 9-6-2022
Wydawałoby się, że rozmowa z zaproszoną do studia ekspertką na temat domowego wyrobu ogórków małosolnych nie ma szans zażenować widzów. Prowadzący tego dnia "Dzień dobry TVN" Filip Chajzer (wraz z Ma…
dodano 2-8-2020
Już niedługo nastaną zimne, jesienne dni, dlatego juz teraz warto zaopatrzyć się w zapasy! Poniżej znajdziesz przepis na ogórki kiszone z papryczką chili. Takie przetwory sprawdzą się idealnie jako d…
dodano 25-9-2014
Pachną koprem i czosnkiem. Ogórki małosolne to hit na polskich stołach. Spór o to, jak je przyrządzić, trwa od lat. Wszystko dlatego, że receptury nie są jednoznaczne. Dla jednych oczywiste jest, że …
dodano 24-6-2013
Ostatnia kulinarna rewolucja Magdy Gessler zdała egzamin na szóstkę. Stara Kuźnia w Magnuszewie przetrwała zmiany, ale przy tym dostarczyła znanej restauratorce i telewidzom sporo emocji. W trakcie r…
dodano 4-11-2011