Jacek Szklarek z programu TVP „Przystanek Slow Food” zdradza, gdzie można dostać czarną polewkę

2022-06-18 5:30

Jacek Szklarek w soboty na antenie o godz. 16.00 w TVP Polonia i w niedziele w TVP HD o 12.20 i prowadzi kolejny sezon „Przystanku Slow Food”.

Jacek Szklarek

i

Autor: Super Express

Miłośnik niecodziennych smaków odwiedza niezwykłych ludzi, którzy tak jak on kultywują filozofię slow life, która dziś obejmuje nie tylko kuchnię slow food, ale i sposób ubierania się slow fashion, a nawet podróżowania slow road. Pokazuje mniej uczęszczane trasy w poszukiwaniu smakowitych potraw regionalnych w bliskim otoczeniu natury. Pokaże, m.in. gdzie robi się najlepszą czarną polewkę.

- To fantastyczna zupa, tylko trzeba trochę krwi upuścić i wyłączyć trochę myślenie, bo ludzie mogą mieć mentalną blokadę na zjedzenie czegoś w czym jest trochę krwi - uśmiecha się Jacek.

- Czarną polewkę najlepiej robią w Kujawsko-Pomorskiem i na Kaszubach. Mają tam wspaniałą gęsinę, która smakuje naprawdę wybornie - dodaje.

 

Więcej w materiale wideo, który znajduje się poniżej.

Jacek Szklarek z programu TVP „Przystanek Slow Food” zdradza, gdzie można dostać czarną polewkę
Sonda
Czy lubisz program "Pytanie na śniadanie"?

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki