OFICJALNIE: Alkohol przyczyną śmierci Amy Winehouse

2011-10-26 20:30

Od śmierci Amy Winehouse minęły już 3 miesięce, ale dotąd nieznane były jej dokładne powody. Dziś wiadomo już na pewno, że przyczyną śmierci piosenkarki było ZNACZNE przdawkowanie alkoholu.

Według brytyjskiego prawa pijany człowiek na 100 mililitrów krwi ma 80 mg alkoholu. Jak podaje Daily Mail, na 100 militrów krwi przypadało aż 416 mg alkoholu, a to oznacza, że Winehouse stan upojenia alkoholowego przekroczyła pięciokrotne!

Przypomnijmy, że wcześniej mówiono o śmierci z powodu przedawkowania narkotyków. Testy toksykologiczne tę możliwość jednak wykluczyły.

Zdaniem informacji Daily Mail BEZPOŚREDNIĄ przyczyną śmierci Amy był właśnie alkohol spożyty w zbyt dużej ilości. To on spowodował, że Winehouse przestała oddychać.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki