Restauracja Karola Okrasy z nowym menu. Tylko dla zamożnych?

2022-05-07 12:03

Karol Okrasa to znany w mediach kucharz. Należy on do grona sław takich jak Magda Gessler czy Modest Amaro, którzy poza karierą medialną zdecydowali się na otwarcie restauracji w Warszawie. W przypadku Okrasy jest podobnie, jak u innych sław. Zjeść można wyjątkowo drogie dania. Wizyta w restauracji Okrasy może dać po kieszeni. Sprawdź szczegóły menu i ceny w restauracji „Platter”.

Karol Okrasa

i

Autor: Jacek Kurnikowski/AKPA

Karol Okrasa prowadzi restaurację „Platter” w Warszawie. Lokalizacja lokalu to ścisłe centrum stolicy. Znany w masowych mediach kucharz postawił na zwięzłe menu. W niedawnym czasie na oficjalnym profilu w mediach społecznościowych restauracji „Platter” opublikowano najnowszą odsłonę karty dań. Ceny mogą Cię zaskoczyć!

Menu restauracji Karola Okrasy zawiera przystawki, z których wszystkie są w jednakowej cenie. Za 58 zł możesz zjeść korzenny burak z serem pleśniowym i malinami, tatar z tuńczyka z awokado bądź pieczony rostbef z musem z bakłażana. Z kolei za zupy klienci płacą 38 zł. Tutaj do wyboru Okrasa oferuje barszcz z kiszonych rydzy oraz pikantną zupę rybną.

Jeżeli chodzi o dania główne, trzeba nastawić się na wydatek w wysokości 91 zł. Za tę kwotę zjeść można m.in. pierś perliczki, burgera z dojrzałej wołowiny, czy smażoną młodą kapustę. Każde z drugich dań zawiera dodatki. Dodatkowo płatne (22 zł) są chrupiące warzywa, frytki lub ziemniaki z ogniska.

Na szczęście dla fanów kuchni Okrasy, „Platter” przewiduje rabaty dla klientów. Dwudaniowa potrawa dla jednej osoby kosztować będzie „jedynie” 108 zł. Z kolei koszt trzydaniowego menu to 133 zł. W ofercie restauracji możemy również znaleźć desery. Ich ceny nie są podane w menu, jednak widzimy, iż zjeść na słodko możemy trzy intrygujące w opisie desery. Interesująca się może okazać także ich cena.

Karol Okrasa jest znanym kucharzem oraz autorem dużej ilości kulinarnych programów. W 2003 roku wygrał on casting TVP na prowadzenie programu kulinarnego. Wtedy rozpoczęła się jego współpraca z publiczną telewizją. Ma on na swoim koncie prowadzenie „Kuchni z Okrasą”, „Smaków czasu z Karolem Okrasą".

Obecnie na antenie wciąż zobaczyć możemy kucharza w programie „Okrasa łamie przepisy”. Ponadto od 10 lat Karol Okrasa jest twarzą jednego z dyskontów spożywczych. W skład jego doświadczenia wchodzą początki kariery zawodowej w warszawskim Hotelu Jan III Sobieski oraz praca przez 11 lat jako szef kuchni w Hotelu Bristol.

Zobacz w GALERII jak wygląda menu restauracji Karola Okrasy.

Sonda
Jak często chodzisz do restauracji?
Gorąca 20 Radia ESKA – notowanie 6.05.2022

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki