Hanna Lis

i

Autor: Gałązka/AKPA, Archiwum prywatne

Afera grzybowa

"Wstyd na całą Polskę!". Hanna Lis na grzybobraniu odpowiada krytykom

2024-11-04 14:34

Hanna Lis znów wzbudziła emocje – tym razem nie w sferze polityki, lecz na… grzybobraniu! Dziennikarka udostępniła na Instagramie filmik, na którym z humorem komentuje krytykę swojego „niestosownego” stroju do lasu. A dla fanów dobrej kuchni dodała przepis na wyjątkowe pappardelle z borowikami, które warto wypróbować!

Hanna Lis zaskoczyła swoich fanów, publikując nagranie, które pokazało, że nawet grzybobranie może wywołać burzę komentarzy. „O moim grzybobraniu, w niestosownym ubraniu, doniosły niezliczone, zbulwersowane mą konfekcją portale” – napisała dziennikarka, wskazując, że jej strój – od swetra po legginsy – stał się tematem gorących internetowych dyskusji. Hanna podeszła do całej sytuacji z dystansem, żartując, że przecież to „wstyd na całą Polskę!”

Choć wydawałoby się, że grzybobranie w świętokrzyskich lasach to prywatna przyjemność, internauci w typowym dla Polaków stylu poddali ocenie każdy detal – od stylizacji po dobór obuwia. Lis przypomniała jednak, że prawdziwą sensacją nie jest ani jej strój, ani „zbulwersowanie portali,” ale smakowity efekt tego wyjazdu.

Prokuratura powołuje zespół śledczy w sprawie „wyborów kopertowych”!

Pasja do gotowania i grzybów, czyli pappardelle po mistrzowsku

Dla Hanny Lis, grzybobranie to więcej niż hobby – to kulinarny rytuał, który pozwala jej na pełne zanurzenie się w smakach natury. Jak przyznała, dwa dni spędzone w świętokrzyskich lasach zaowocowały bogatymi zbiorami borowików, z których większość suszyła, a resztę przerobiła na pappardelle z borowikami. Dziennikarka chętnie dzieli się przepisami, ukazując swoją pasję do kuchni – w tym wypadku makaronu z sosem o głębokim, grzybowym smaku, wzbogaconym aromatycznymi dodatkami jak parmezan, czosnek i orzechy.

„Co i Wam polecam!” – zachęca Hanna, dodając, że gotowanie to dla niej czas relaksu i okazja do eksperymentów. Makaron pappardelle z borowikami to jedno z jej ulubionych dań, które przygotowuje ze składników najwyższej jakości, co także podkreśla w opisie przepisu.

Grzyby, kuchnia i dystans do siebie – czyli Hanna Lis w swoim stylu

Express Biedrzyckiej - Tomasz Piątek | 2024 11 04

Hanna Lis, choć znana z komentowania wydarzeń politycznych, pokazała w tym wpisie swoje kulinarne oblicze. Jej grzybobranie wywołało emocje i sprowokowało nieco przesadne oceny, jednak dziennikarka – jak zawsze – podeszła do tematu z humorem i lekkością. Odpowiadając na krytykę stroju, pokazała dystans do własnego wizerunku, a jednocześnie podbiła serca fanów swoją autentycznością.

Dla osób śledzących działalność dziennikarki to kolejny dowód na to, że dziennikarka potrafi połączyć pasję z kulinarnymi sekretami i lekkim podejściem do tematów, które bywają zbyt poważnie traktowane przez innych. Poniżej galeria zdjęć córki dziennikarski. Zapraszamy!   

Sonda
Jaka jest Twoja opinia na temat „grzybowej afery” Hanny Lis?

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają