Oskroba na dobry początek każdego dnia

i

Autor: Materiały Prasowe

Oskroba na dobry początek każdego dnia

2020-12-03 10:56

Każdy warszawiak i mieszkaniec aglomeracji zna chrupiące i apetyczne pieczywo z piekarni Oskroba. Jednak mało kto wie, że to firma z blisko stuletnią tradycją, a receptury, wiedza i tajniki zawodu przekazuje się tu z pokolenia na pokolenie. Sukces zawdzięcza właśnie wieloletniemu doświadczeniu, które łączy ze stawianiem na nowoczesne technologie.

Firma zaczęła działalność w dwudziestoleciu międzywojennym. Wtedy to w Celestynowie Wacław Oskroba otworzył swoją pierwszą piekarnię. Wówczas była to malutka pracownia z jednym piecem. Rodzinną tradycję kontynuowali jego synowie, Stanisław i Ryszard, a od 1981 roku pielęgnują ją wnuk Wacława ze swoją rodziną. Dziś firma ma już trzy zakłady produkcyjne, sieć 200 piekarni – głównie w Warszawie, okolicach, ale także w innych częściach kraju, np. w Kielcach, i stale się rozwija. Wypieki Oskroby dostępne są także w hipermarketach i hurtowniach spożywczych, supermarketach, dyskontach oraz w sklepach detalicznych. Tym, którzy chcieliby rozwinąć skrzydła w branży piekarskiej, Oskroba oferuje stabilne zatrudnienie w postaci franczyzy.

Tradycja i nowoczesność

Klienci doceniają apetyczne, pachnące, smaczne i zdrowe pieczywo. Ten efekt Oskroba uzyskuje, stawiając na wysoko wykwalifikowany zespół, najlepsze surowce na rynku oraz łącząc nowoczesne technologie z wiekowym niemal doświadczeniem w pieczeniu chleba, bułeczek, ciastek i ciast. Doskonałym przykładem tego, jak można łączyć tradycję i nowoczesność, jest nowa linia do produkcji chleba formowego na naturalnym zakwasie, wykorzystująca rewolucyjną technologię czystych pomieszczeń (clean room). Jest to najnowocześniejsza, a przy tym naturalna metoda przedłużania trwałości pieczywa.

Nie tylko pieczywo

Piekarnia Oskroba oferuje chleby pszenno-żytnie przygotowane na naturalnym zakwasie oraz specjalną linię chlebów w 100 proc. żytnich, bez dodatku drożdży. To właśnie w sklepach piekarni Oskroba dostaniemy codziennie świeże pieczywo z najrozmaitszymi dodatkami, jak np. ziarna dyni, siemię lniane, suszone pomidory lub czarnuszka. W asortymencie są również bułki (w tym półbagietki, grahamki, kajzerki).

Sklepy piekarni Oskroba kuszą nas przygotowywanymi na miejscu kanapkami, sałatkami i pizzą. Jeśli najdzie nas ochota na deser, także znajdziemy tu coś dla siebie. Firma ma bogaty asortyment ciast deserowych i tortów, produkowanych ręcznie z wykorzystaniem naturalnych składników, a przygotowanych pod czujnym okiem wykwalifikowanych cukierników. W piekarniach napijemy się też aromatycznej kawy.

Piekarnie Oskroba są partnerami akcji „Super Expressu” „Gwiazdkowe Marzenia”.

Firma często przygotowuje dla dzieci akcje specjalne, np. na początek i koniec roku szkolnego czy na Dzień Dziecka. Wówczas jest dużo promocji produktów lubianych przez najmłodszych, a do zakupów dodawane są upominki dla dzieci. W dniach 3–5 grudnia w sklepach Oskroba odbędzie się akcja mikołajkowa: „Słodkie mikołajki w dobrych cenach”.

KOCHANE DZIECI! PISZCIE LISTY, PREZENTY CZEKAJĄ!

Wystarczy napisać list, dołączyć do niego rysunek oraz zdjęcie. Najbardziej wzruszające historie opublikujemy i nagrodzimy! Prezenty wspólnie przygotowują redakcja „Super Expressu”, piekarnia Oskroba, spółka SKM, CH Szembeka oraz burmistrzowie: Bemowa, Białołęki, Pragi-Północ, Ursynowa i Wilanowa. Zgłoszenia do konkursu na gwiazdkowemarzenie.se.pl

Oskroba Logotyp

i

Autor: Materiały Prasowe

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki