Sałatka rzodkiewkowa z tuńczykiem

2011-04-11 3:00

Uwielbiasz lekkie dania? nasza sałatka na pewno zadowoli twoje podniebienie

Składniki (na 3 porcje):

2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki oliwy
500 g rzodkiewek
2 łyżki posiekanej natki
3 posiekane dymki
6 dużych czarnych oliwek
2 puszki tuńczyka w oliwie
1 średniej wielkości sałata rzymska
sól

Sposób przygotowania:

Z soku z cytryny, oliwy i soli przygotuj sos (za pomocą trzepaczki). Rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki lub cząstki, oliwki przekrój na pół. Sałatę umyj i porwij. Wymieszaj rzodkiewki, natkę, dymki, oliwki i odsączonego tuńczyka. Polej sosem i ułóż na liściach sałaty.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Najnowsze artykuły