Cukiernia na Chmielnej cieszy się chyba największą popularnością w Warszawie. Ulubione pączki warszawiaków to pączki z płatkami migdałowymi, różą, czekoladą albo toffi. Kolejki są bardzo długie tego dnia, dlatego poniżej inne propozycje.
Blikle - lokal na Nowym Świecie działa od początku istnienia firmy, ciągle w tym samym miejscu. Niepowtarzalny smak pączków Bliklego to przede wszystkim skórka pomarańczowa. Blikle ma dwanaście cukierni w Warszawie.
Pracownia Cukiernicza "Zagoździński" na ul. Górczewskiej 15. Pączki na Górczewskiej pakowane są w papier przewiązany sznureczkiem. Pracownia cukiernicza stawia przede wszystkim na tradycję i jakość.
Cukiernia Sowa. Pączki od Roberta Sowy można kupić na ul. Chmielnej 11. Jego cukiernie zlokalizowane są też w innych częściach miasta - np. na Mokotowie, Ochocie czy w Ursusie. Pączek od Sowy nadziewany jest powidłami śliwkowymi i wykończony pomadą z dodatkiem skórki pomarańczowej.
Zobacz też: Przepis na domowe pączki