Kuchenne rewolucje w Piekarach Śląskich. Magda Gessler ratuje Modry Kociołek. Teraz króluje tu chleb i zapiekanki!

2021-09-02 15:45
Kuchenne Rewolucje - Magda Gessler
Autor: Facebook Kuchenne Rewolucje Kuchenne Rewolucje - Magda Gessler

Magda Gessler przeprowadziła kuchenne rewolucje w restauracji Modry Kociołek w Piekarach Śląskich. Po rewolucjach lokal oczywiście zmienił nazwę - teraz to Laboratorium Chleba. W karcie pojawiły się również nowe dania. Znana restauratorka do menu wprowadziła między innymi... zapiekanki według swojego przepisu! Czy Kuchenne rewolucje pomogły uratować Modry Kociołek w Piekarach Śląskich? Zobaczcie opinie o Laboratorium Chleba po wizycie Magdy Gessler. Odcinek Kuchennych rewolucji w Modrym Kociołku już w czwartek, 2 września 2021, na antenie TVN.

Kuchenne rewolucje w Piekarach Śląskich

Modry Kociołek to rodzinna restauracja z kuchnią śląską, którą prowadzi małżeństwo: Ewa i Wojtek, a pomagają im córki: Agnieszka i Oliwia. Niestety, pomimo zaangażowania całej rodziny, Modry Kociołek w Piekarach Śląskich nie funkcjonuje najlepiej. Restauracja przynosi straty, a Ewy i Wojtka nie stać już na dokładanie do interesu. Dlatego właściciele zdecydowali się poprosić o pomoc niezastąpioną Magdę Gessler. Czy wizyta znanej restauratorki i ekipy Kuchennych rewolucji odmieniła losy restauracji? Magda Gessler nie tylko zmieniła nazwę lokalu na Laboratorium Chleba i wprowadziła do menu nowe dania. Restauratorka podzieliła się także swoim doświadczeniem z właścicielami, by wskazać im właściwą drogę prowadzenia biznesu w gastronomii. Zobaczcie w dalszej części artykułu, jak te wszystkie zmiany oceniają goście, którzy odwiedzają Laboratorium Chleba po Kuchennych rewolucjach Magdy Gessler!

Przeczytaj także: Kuchenne Rewolucje. Życzliwa Magda Gessler w Piekarach Śląskich: "Tu śmierdzi gó***m"

Sonda
Magda Gessler bardziej pomaga czy szkodzi restauracjom?

Modry Kociołek / Laboratorium Chleba po Kuchennych rewolucjach: opinie

Po Modrym Kociołku w Piekarach Śląskich nie ma już śladu. Od czasu wizyty Magdy Gessler i Kuchennych rewolucji to teraz Laboratorium Chleba. Opinie gości, które można znaleźć w internecie w większości zachęcają do odwiedzin w restauracji. Klienci chwalą nie tylko smak dań, ale także jakość obsługi i przystępne ceny. Oto wybrane opinie o Laboratorium Chleba po Kuchennych rewolucjach, które można znaleźć w internecie (pisownia oryginalna):

  • Zapiekanka z krupniokiem wymiata , naleśniki z gyrosem i sosem czosnkowym , pyszne.Pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami, oraz szpinakiem i sakiewki z mięskiem i rosołkiem w środku,rozpływają się w ustach. Polecam z czystym sumieniem - Mała Mi
  • Pychota Żurek w chlebie nic dodać nic ująć - Szymon
  • Placki z gulaszem... przepyszne i mega sycące. Polecam - Barbara
  • bardzo dobre jedzenie bylismy w 8 osob/rodzina z Niemiec/i prawie kazdy zamowil sobie cos innego i bardzo wszystkim smakowalo .wszystko swieze miekkie i duze porcje - Hanka

Jednak pojawiają się także głosy, że Kuchenne rewolucje nie pomogły tej restauracji, a w lokalu bywa brudno. W internecie można natrafić na negatywne opinie, takie jak na przykład ta od Patrycji: - Jedzenie dość słabe. Mało przyprawione, rolada do połowy zimna. Jedzenie podane w innym czasie, gdzie partner w połowie zjadł a ja dalej czekałam. Wystrój nie zachęca. Właściciele jednak bardzo się liczą ze zdaniem klientów i wyciągają wnioski z negatywnych opinii: - Bardzo dziękujemy za opinie i będziemy się starac było bardziej przyprawione i bardziej gorące - zapewnił niezadowoloną klientkę właściciel.

Czy więc warto odwiedzić restaurację Laboratorium Chleba po Kuchennych rewolucjach? Ze względu na różne opinie, najlepiej wybrać się tam osobiście i wyrobić sobie własne zdanie o tym miejscu. A jeśli jesteście ciekawi, jak przebiegały Kuchenne rewolucje w Modrym Kociołku, oglądajcie odcinek w telewizji TVN już w czwartek, 2 września 2021, o godz. 21.30 lub online na player.pl.

Przeczytaj także: Magda Gessler chce zakazów dla niezaszczepionych! Jej słowa wywołają burzę

Laboratorium Chleba: menu, ceny

Co znalazło się w nowym menu Laboratorium Chleba po Kuchennych rewolucjach? Jakie są ceny w lokalu po rewolucjach? W karcie można znaleźć między innymi specjalne dania z przepisu Magdy Gessler. Wśród nich królują zapiekanki oraz potrawy podawane w chlebie, co nawiązuje to nowej nazwy restauracji. Oto menu Magdy Gessler i ceny w restauracji Laboratorium Chleba w Piekarach Śląskich:

  • zapiekanka z krupniokiem - bagietka, cebulka, krupniok, jabłko, słonina, musztarda francuska - 12 zł
  • zapiekanka z sosem beszamel - bagietka pieczarki marynowane w cytrynie i pieprzu, sos beszamel, por przypiekany z masełkiem - 12 zł
  • gulasz Wege w chlebie - bakłażan grillowany, pomidory grillowane, papryka grillowana, cukinia, czosnek, przyprawy - 16 zł
  • rolada wołowa w gulaszu w chlebie - mięso wołowe, cebula, ogórek boczek z własnej wędzarni, kiełbasa z własnej wędzarni, musztarda, przyprawy - 26 zł
  • Żurek w pieczywie - zakwas żurkowy własnej roboty, żeberka wędzone z własnej wędzarni, żeberka wieprzowe, ogony wołowe, kości wołowe, kiełbasa, przyprawy - 15 zł

Zobacz także materiał: Magda Gessler traci włosi - kliknij w zdjęcie poniżej

Grupa ZPR Media sprzeciwia się głoszeniu opinii noszących znamiona mowy nienawiści przepełnionych pogardą czy agresją. Jeśli widzisz komentarz, który jest hejtem, powiadom nas o tym, klikając zgłoś. Więcej w REGULAMINIE