Przepisy na przetwory: Czerwona kapusta z jabłkami

2011-09-16 4:00

Sezon na przetwory w pełni, dlatego warto jest znać różne przepisy. Powiemy jak przyrządzić smaczną czerwoną kapustę z jabłkami. Czego będziemy potrzebować i jaki będzie koszt zrobienia w domu jednego słoika kapusty z jabłkami.

Czerwona kapusta z jabłkami
Koszt: 7 zł

Składniki: 2,5 kg kapusty czerwonej, 1,5 kg kwaśnych jabłek, 1 kg cebuli
Zalewa: 2 litry wody, 3/4 szklanki octu 6 proc., 1,5 szklanki cukru, 2 łyżki soli

Sposób przygotowania: Kapustę poszatkować, jabłka zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, cebulę drobno pokroić. Wymieszać, włożyć do garnka i zalać zalewą. Gotować 15-20 minut. Ugotowaną kapustę włożyć do słoików dopełnić zalewą. Pasteryzować ok. 15 min.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki