Do przygotowania będziesz potrzebowała następujących składników: 2 lub 3 awokado, 4 pomidory, strąk czerwonej papryki, pęczek kolendry, czerwoną cebulę, limonkę, 4 łyżki oliwy z oliwek, sól morską, biały pieprz. Sposób przygotowania: Umyj wszystkie warzywa. Pomidory pokrój wedle uznania (tak jak lubisz je jeść), paprykę pokrój w średniej wielkości kostkę. Cebulę posiekaj w drobne paski. Awokado obierz, przekrój na pół i usuń pestkę. Miąższ skrop sokiem z połówki limonki. Kolendrę, wedle uznania porwij lub grubo posiekaj. Pokrojone warzywa: paprykę, cebulę, awokado i kolendrę delikatnie wymieszaj w salaterce. Przypraw je pieprzem do smaku. Drugą połówkę soku z limonki delikatnie posól i dodaj otartą skórkę z limonki. Na koniec dodaj oliwę i mieszkaj aż konsystencja będzie jednolita. Polej sosem sałatę. Jeśli zabierasz sałatkę do pracy, sos spakuj w oddzielnej miseczce i polej nim sałatkę chwilę przed spożyciem. Smacznego.
Zobacz też: Ciasto do pizzy według Magdy Gessler
Przeczytaj też: Pyszne kurki. Przedstawiamy szybkie przepisy na grzyby sezonowe