Śledź po japońsku

2013-10-11 4:00

Ze Świata: Kuchnia azjatycka

Składniki:

- 5 sztuk śledzi matjasów

- 4 jajka ugotowane na twardo

- 4 cebule

- 4 ogórki kiszone

- słoiczek majonezu

- 1 łyżka octu

- 1 łyżka oleju

- 1 łyżeczka cukru

- natka pietruszki

- czerwona papryka

- sól

Sposób przygotowania:

Cebulę pokroić w kostkę, posolić, dodać olej, ocet i cukier. Wymieszać i wyłożyć na półmisek. Ogórki pokroić w kostkę, położyć na warstwie cebuli. Matjasy namoczyć. Po wymoczeniu każdy płat przekroić na dwie części i owinąć nimi połówki jajek. Jajko ze śledziem ułożyć na półmisku na warstwie cebuli i ogórków. Udekorować majonezem, natką pietruszki i papryką.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki