niezdrowe jedzenie

i

Autor: East News

UNIKAJ tego jedzenia jak ognia! Może powodować RAKA

2019-09-20 8:43

Niektóre potrawy, które lubimy jeść mogą okazać się dla nas śmiertelne. Tłuszcze trans, barwniki, wzmacniacze smaku i wiele innych składników, którymi nafaszerowane jest jedzenie, mogą zwiększać ryzyko wystąpienia groźnych nowotworów. Sprawdź, co powinnaś natychmiast wykluczyć ze swojej diety, aby cieszyć zdrowiem na lata.

Jeśli chcesz być zdrową i szczupłą osobą to z pewnością powinnaś zmienić swój tryb życia i dietę. W ten sposób zmniejszysz ryzyko wystąpienia raka, ale także wielu innych chorób takich jak: nadciśnienie, czy cukrzyca. Grillowane mięso zawiera aminy heterocykliczne (HCA) i wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (PAH), które zwiększają ryzyko zachorowań na nowotwory. "Tanie" mleko roślinne najczęściej zawiera szereg ulepszaczy i konserwantów, które fatalnie wpłyną na nasze zdrowie. Lepiej przed zakupem przeczytaj etykietę. Chipsy mają sztuczne barwniki, które również zwiększają ryzyko raka. Podobnie jest w przypadku popularnych nachos. W ich składzie znajdziemy olej palmowy oraz wzmacniacze smaku takie jak glutaminian monosodowy. Paluszki surimi mają wypełniacze takie jak: pszenica, białka jajek i transglutaminaza oraz wiele niezdrowych barwników. Odtłuszczone, smakowe jogurty zawierają masę cukru (prawie tyle samo co cola) oraz sztuczne barwniki. Hodowlane ryby mają mnóstwo złych kwasów tłuszczowych omega-6, które jak udowodniono powodują raka.

Sonda
Czy wierzysz w to, że jedzenie może zwiększać ryzyko zachorowania na raka?

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki