Łukasz Budzik:
Ostryga z galaretką buraczaną, selerem naciowym i jabłkiem z chrzanem
Foie gras z rabarbarem
Pierogi z bobem i parmezanem z sosem curry
Jagnięcina ze szparagami, skorzonerą i sosem szparagowym
Mus z białej czekolady i kokosa z galaretką i sorbetem z marakui oraz kruszonką mleczną
Łukasz jak zawsze poeksperymentował. Bardzo starał się zaimponowac jurorom nietypowymi technikami gotowania. W przygotowaniu dań wykorzystał między innymi ciekły azot.
i
Katarzyna Daniłowicz:
Foie gras w galaretce z porto z rabarbarem i brioszką
Jajko szkockie w kaszance z przegrzebkiem, puree kalafiorowym i musem z jabłka
Turbot z puree z dyni, bobem i kalarepą
Udziec z sarny z puree z pasternaku, ziemniakami, żelem z jeżyn i grzybami
Ciastko czekoladowe z colą, pianą z marakui, żelem kokosowym i sorbetem mango
Z całą pewnością można stwierdzić, że Kasia lubi blendować. W jej menu dużo puree. Daniłowicz postawiła na lekki światowy misz-masz smaków. Jajko szkockie wygląda imponująco.
i
Adam Adamczak:
Ravioli z buraka z kozim serem
Cannelloni z kalmara z krabem i sosem szpinakowym
Turbot z zielonymi warzywami i sosem maślanym
Gołąb z grasicą, sosem grzybowym, porzeczką i kaszą pęczak
Paryżanka z musem różanym, malinami i lodami z rokitnika
Dania Adama genialnie prezentują się na talerzu! A przygotowany przez niego deser jest nie lada pokusą, nie tylko dla wielkich łasuchów.
i
Zobacz: Top Chef 4, FINAŁ. Amaro chce wylizać talerz po Łukaszu!