Ale smakołyki!

Rewolucje kuchenne posła PO. Jak Paweł Kowal został piekarzem! Aż ślinka cieknie! [ZDJĘCIA]

2023-09-14 5:00

Poseł PO Paweł Kowal (48 l.), który startuje w najbliższych wyborach z Rzeszowa, uwielbia piec tamtejszy regionalny przysmak, czyli słynne proziaki! - W kuchni czuje się jak ryba w wodzie – przyznaje nam Kowal.

Paweł Kowal swoje kuchenne umiejętności zaprezentował w Rzeszowie. Jajka roztrzepał widelcem, mąkę wsypał do miski, ciasto wyrobił ręką a następnie podzielił je na kulki i spłaszczył przyklepując. Polityk nastawił też piekarnik i tak oto rewolucje kuchenne stawały się faktem!

- Każdy na Podkarpaciu wie, jak się smaży albo piecze proziaki. Ich smak zna każdy człowiek z tego regionu. To świetny produkt w kontekście odkrywania smaków Podkarpacia. A w kuchni jak zawsze czułem się jak ryba w wodzie – opowiada nam Paweł Kowal, który robienia proziaków uczył się od najlepszych, czyli od swojej cioci, pani Danuty.

- Moja ciocia robi najlepsze proziaki na świecie. Gotowanie, pieczenie to jej wielka pasja – kwituje Paweł Kowal. KS

QUIZ Sprawdź, co wiesz o Platformie Obywatelskiej!

Pytanie 1 z 12
W którym roku powstała Platforma Obywatelska?
Poseł PO Paweł Kowal robi w kuchni proziaki

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki