Dieta ma ogromny wpływ na organizm i jego funkcjonowanie. Możesz nawet nie zdawać sobie z tego sprawy, ale to, co jesz na co dzień, wpływa na to, czy w twoim organizmie rozwiną się różnego typu choroby. Dzięki właściwej diecie jesteś w stanie ochronić się nawet przed rakiem! Badacze odkryli, że wiele produktów spożywczych chroni przed rakiem piersi. Do tej grupy należą: warzywa krzyżowe (kalafior, brokuły, kapusta kiszona, brukselka, różne rodzaje kapusty) zmniejszające ryzyko raka o 45 proc., jarmuż, szpinak (zawierające karotenoidy), nasiona siemienia lnianego (zmniejsza ryzyko raka o 28 proc.), oleiste ryby (łosoś, tuńczyk, sardynka), pomidory (zawierające substancje fitochemiczne, takie jak likopen), soja (zawierająca izoflawony), rośliny strączkowe.
Zobacz: Warzywa i owoce, których lepiej nie jadać w zimie
Przeczytaj też: Cukier UZALEŻNIA jak kokaina!