Gorzów kolacja

i

Autor: mazinio Dzięki kolacji dzieci pojadą na zimowisko i wakacje.

16 tysięcy złotych dla gorzowskiego hospicjum zebrano podczas Kolacji Charytatywnej

2019-12-06 18:02

Uczestnicy kosztowali wykwintne dania przygotowane przez znanych kucharzy i licytowali fanty. Pieniądze trafią do dzieci ze świetlicy Jaskółka. Jakie dania podawano podczas kolacji?

W przygotowaniu kolacji dla ok. 60 osób wzięło udział pięciu znanych gorzowskich szefów kuchni. Na stole pojawiły się takie dania jak: sernik z wędzonego jesiotra, czy jagnięcina z jarmużem.

- Jako danie główne z ryby przygotowałem pstrąga - mówi Dawid Szkudlarek, kucharz.

- Długo się nie zastanawiałem, żeby tutaj przyjść. Doznania smakowe to jedno ale emocje, które się budzą przy pomaganiu innym są niepowtarzalne. Warto pomagać, pomaganie jest fajne wtedy świat staje sie lepszy - opowiada Dariusz Chomiuk, uczestnik kolacji.

Pieniądze trafią do dzieci ze świetlicy "Jaskółka". - Dzięki nim wyjadą na zimowisko oraz wakacje - mówi Marek Lewandowski, dyrektor Dyrektor Hospicjum Św. Kamila w Gorzowie. Organizatorem czwartkowej kolacji był Komitet Społeczny BaDyL, Hospicjum Św. Kamila oraz hotel Fado w Gorzowie.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki