Warzywa, owoce, jedzenie

i

Autor: ARCHIWUM

15 warzyw i owoców o NAJNIŻSZYM stężeniu pestycydów

2016-01-27 11:00

W dzisiejszych czasach wiele owoców i warzyw jest skażonych ogromną ilością pestycydów, które negatywnie wpływają na nasz organizm. Grzyby, ananasy, arbuzy, bakłażan, cebula - one zawierają ich najmniej. Sprawdź, które jeszcze owoce i warzywa mają najniższe skażenie pestycydami.

Powinniśmy zwrócić szczególna uwagę na owoce i warzywa, które jemy. A to ze względu na fakt, że wiele z nich jest uprawianych w sztucznych warunkach, skażone są ogromną ilością pestycydów, a to niestety negatywnie wpływa zarówno na ich wartości odżywczej, jak i smaku. Oto piętnaście owoców i warzyw, które mają najniższe stężenie pestycydów. Warto nimi wzbogacić swoją dietę.

1. Cebula

2. Kukurydza

3. Ananas

4. Awokado

5. Kapusta

6. Groszek zielony

7. Szparagi

8. Mango

9. Bakłażan

10. Kiwi

11. Melon kantalupa

12. Słodkie ziemniaki

13. Grejpfrut

14. Arbuz

15. Grzyby

 

 

Zobacz: SZOK! Fruktoza prowadzi do otyłości?!

Przeczytaj też: Jesteś chora? NIE JEDZ świeżych ogórków!

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki