Gwiazdor "Dzień Dobry TVN" i "MasterChefa" piecze ciasta na Wielkanoc. Kosztują więcej niż u Magdy Gessler!

2022-04-07 21:00

Popularność przyniósł mu udział w "MasterChefie". Dziś gotuje w "Dzień Dobry TVN" i sprzedaje ciasta na Wielkanoc. Sprawdźcie, jakie ceny oferuje Bartek Boratyn, u którego można zamówić świąteczne słodkości. Niektóre smakołyki są droższe niż u Magdy Gessler (69 l.)!

Gwiazdor Dzień Dobry TVN i MasterChefa piecze ciasta na Wielkanoc

i

Autor: instagram/@dziendobrytvn

Wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc. Część osób samodzielnie przyrządza wszystkie świąteczne dania, inni z kolei wybierają gotowe potrawy wielkanocne. Można kupić je m.in. w kawiarniach oraz restauracjach, a swoje propozycje mają również gwiazdy. Jedną z nich jest Magda Gessler. Choć ceny w jej ofercie - podobnie jak w przypadku pączków - nie należą do niskich, nie brakuje amatorów wielkanocnych dań pochodzących z "Delikatesów u Fukiera".

Gessler nie jest jedyną gwiazdą TVN, która proponuje potrawy na Wielkanoc. Chcąc nabyć słodkie świąteczne przysmaki, można rozważyć również propozycje od Bartka Boratyna. Mężczyzna w 2014 roku był uczestnikiem "MasterChefa", aktualnie zaś występuje jako kucharz w popularnym programie śniadaniowym "Dzień Dobry TVN". Bartek Boratyn opublikował wielkanocne menu na swoim instagramowym profilu. Poinformował on, że każde z ciast, które wykonuje, ma średnicę ok. 18 cm, co oznacza, że można podzielić je na około 10 porcji. Jakie są ceny wielkanocnych deserów od kucharza z "Dzień Dobry TVN"?

Najtańszą pozycją w ofercie świątecznej jest makowiec - za blachę ciasta przyjdzie nam zapłacić 55 zł. Nieco więcej kosztuje mazurek z powidłami śliwkowymi (60 zł), ciasto ucierane z malinami pod kruszonką oraz waniliowa babka piaskowa (po 70 zł). Osoby chcące zakupić wielkanocną babkę nasączoną rumem muszą przygotować się na wydatek rzędu 75 zł. Najdroższe okazują się być serniki - cena za blachę sernika twarogowego ze skórką pomarańczową i rodzynkami to 120 zł, tymczasem sernik z białą czekoladą i malinami, czekoladowo-kokosowy lub z mango kosztuje 130 zł. 

Zobacz też: Edyta Zając po raz PIERWSZY o związku z Michałem Mikołajczakiem! "Nie lubię gdybać, ale..."

Przypomnijmy: wielkanocne mazurki u Magdy Gessler kosztują, w zależności od smaku, 60-65 zł, babka drożdżowa - 80 zł, sernik krakowski - 90 zł, zaś makowiec (1,2 kg) - 130 zł. Należy zaznaczyć, że przytoczone ceny wynikają z faktu, iż zarówno restauratorka, jak i kucharz z "Dzień Dobry TVN" używają do swoich wypieków wyłącznie najwyższej jakości produktów.

Jaką potrawą wielkanocną jesteś? Rozwiąż nasz test i się dowiedz

Jaką potrawą wielkanocną jesteś?

Pytanie 1 z 6
Czy Wielkanoc jest dla ciebie ważnym świętem?
Sonda
Czy zapłacił*byś ponad 100 zł za blachę ciasta na święta?
Dzień dobry TVN i Pytanie na śniadanie toczą batalię o widzów

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki