Iwona Węgrowska na święta przyrządzi rodzinie... piersi! To nadzienie może zaskoczyć. Znamy przepis gwiazdy

2023-12-23 13:20

Iwona Węgrowska – piosenkarka, autorka tekstów i celebrytka. Ostatnio głośno o niej było za sprawą operacji wymiany implantów biustu, do której szczerze się przyznała, a nawet pokazała "Super Expressowi" zdjęcia ze szpitala. Nic więc dziwnego, że na święta poleca nietypowe danie - faszerowane piersi. To danie zaskakuje. Poznajcie przepis.

Przepis Iwona Węgrowska

i

Autor: Akpa/shutterstock

Nadziewane piersi kurczaka według Iwony Węgrowskiej

Składniki:

4 duże filety z piersi kurczaka

4 czubate łyżki gotowego nadzienia z kapusty i grzybów

majeranek

2 łyżki mąki

2 łyżki oleju

1 szklanka tartego sera

200 g małych pieczarek

1 łyżka masła

pieprz i sól

Przygotowanie:

W każdej piersi zrobić kieszonkę, naciąć z grubszego boku i delikatnie pogłębić.

Piersi natrzeć majerankiem, mielonym pieprzem i solą.

Kieszonkę napełnić farszem kapuściano-grzybowym. Spiąć wykałaczkami.

Nadziane filety obtoczyć w mące i zrumienić na rozgrzanym tłuszczu.

Obsmażone piersi wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 20 min. w 180 st. 

W połowie czasu pieczenia obłożyć usmażonymi na maśle pieczarkami i posypać tartym serem.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki