Kuchenne rewolucje 12. Magda Gessler zdradza kulinarne triki!

2015-11-20 11:32

W 12. odcinku Kuchennyc rewolucji 12 Mgda Gessler zdradziła kilka kulinarnych sekretów. Podała przepis na bitki, zupę dyniowo-kurkową i pomysł, jak przycągnąć klienta. Zobaczcie sami!

Magda Gessler

i

Autor: kuchennerewolucjetvn.pl

Magda Gessler wie, jak zrobić wyśmienite bitki! - Mięso musi być dobrze rozbite, a mąki mało. Panierujecie mięso delikatnie, tak, żeby nie było grudek mąki. Wtedy mąka nie będzie się przypalać, a tłuszcz na ptelni szybko robić czarny - mówiła. Z kolei do zupy dyniowo-korkowej wystarczy korzeń chrzanu i liście laurowe! - Żółty ser dodaje ostrości mdłej zupie dyniowej, trzeba dodać kurkumy - dodaje.

Restauratorka zapewniała także, że droga do sukcesu to stać frontem do klienta. A do pasztety z dzika dobrze dodać koniak! - Trzeba go zagniatać (pasztet) jak ciasto drożdżowe. Wtedy jest pulchny, mazisty - uczyła gotować od podstaw! Nic dziwnego, w końcu restauracja "Dzika Świnia" też powstała od podstaw. Nie zabrakło emocji...

Zobacz: Magda Gessler walczy z alkoholizmem!

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki