Te produkty ułatwią świąteczne gotowanie. Przygotuj się do Bożego Narodzenia

Wielkimi krokami zbliża się Boże Narodzenie. Radosne świętowanie rozpoczynamy od wigilijnej kolacji, pełnej pysznych dań, których wyczekujemy przez cały rok. W wielu domach tradycją jest przygotowywanie aż 12 potraw wigilijnych, co stanowi nie lada wyzwanie. Z pomocą przychodzi marka VEGETA, która od wielu lat towarzyszy Polakom w świątecznym gotowaniu. W bogatej ofercie marki znaleźć można wiele produktów, dzięki którym czas spędzony w kuchni okaże się prawdziwą przyjemnością!

Vegeta

i

Autor: materiały prasowe/ Materiały prasowe Vegeta

VEGETA w kuchni tradycyjnej czy nowoczesnej?

Do jakich dań pasuje VEGETA Uniwersalna? Do wszystkich! Oryginalne połączenie i starannie dobrane proporcje przypraw i suszonych warzyw sprawiają, że zastosowania VEGETA są nieograniczone. Sprawdzi się w gotowaniu zup, ryb, warzyw i sosów – niezależnie czy skorzystasz z tradycyjnego przepisu, czy zdecydujesz się na nową, nieoczywistą recepturę. Z VEGETA można puścić wodze fantazji, bo przecież gotowanie to doskonałe pole do popisu dla wyobraźni.

Smaki, za którymi tęsknimy

Większość wigilijnych potraw przygotowujemy tylko raz w roku, co sprawia, że są jeszcze bardziej wyjątkowe i wyczekiwane. W podkreśleniu różnorodności kompozycji smaków może pomóc VEGETA UMAMI. Ta płynna przyprawa stanowi uzupełnienie różnych składników dania, dzięki czemu smak potrawy jest bardziej intensywny i pozwala czerpać pełną przyjemność z jedzenia. Szczególnie dobrze komponuje się z tradycyjną polską kuchnią, opartą na rybach i kapuście. Wystarczy kilka kropel, aby przygotowane dania na długo zapadły w pamięci zaproszonych gości. Produkt sprawi, że do smaków wigilijnej kolacji będziemy tęsknić przez cały rok.

Pomysł na wigilijne danie od marki VEGETA

Barszcz wigilijny to jedno z klasycznych dań, które Polacy darzą szczególnym sentymentem – trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez tej potrawy. Ta aromatyczna zupa często rozpoczyna wigilijną kolację, rozgrzewając gości w chłodny, zimowy wieczór. Jej esencjonalny smak i wyrazisty aromat uzyskamy za sprawą dodania do potrawy Piramidki Smaku VEGETA do barszczu czerwonego. To mieszanka przypraw, ziół i warzyw zamknięta w praktycznej i łatwej do użycia torebce. Produkt jest w 100% naturalny i nie zawiera soli. Piramidkę łatwo i szybko można także usunąć z garnka i delektować się smakiem potrawy bez konieczności wyławiania pojedynczych przypraw z talerza.

Przepis na wigilijny barszcz od marki VEGETA

Składniki na 4 porcje:

  • 1,5 litra świeżej wody
  • 5 średnich buraków, obranych i pokrojonych na ćwiartki
  • 2 średnie marchewki, obrane i pokrojone na kawałki
  • 1 duża pietruszka, obrana i pokrojona na kawałki
  • 1 cebula, obrana i pokrojona w grubą kostkę
  • ½ selera, pokrojonego w kostkę
  • 1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny
  • 2 suszone grzyby, namoczone w ciepłej wodzie i pokrojone w paski
  • 1 Piramidka Smaku VEGETA do barszczu czerwonego
  • 1 kostka bulionu warzywnego VEGETA Natur

Sposób przygotowania:

  • Buraki, pozostałe warzywa i namoczone suszone grzyby umieścić w dużym garnku, zalać zimną wodą.
  • Dodać Piramidkę Smaku VEGETA do barszczu czerwonego i kostkę bulionu warzywnego VEGETA Natur.
  • Gotować na wolnym ogniu przez około godzinę, aż warzywa staną się miękkie, a bulion nabierze głębokiego smaku.
  • Pod koniec gotowania dodać łyżkę octu wina lub soku z cytryny, aby podkreślić smak i nadać lekkiej kwaskowatości.
  • Wyjąć Piramidkę Smaku VEGETA do barszczu czerwonego.
  • Przygotować uszka do barszczu według osobnego przepisu lub wg preferencji.
  • Barszcz podawać gorący, posypany posiekaną świeżą zieleniną, np. koperkiem lub pietruszką.

Smacznego!

Vegeta

i

Autor: materiały prasowe/ Materiały prasowe Vegeta
Vegeta

i

Autor: materiały prasowe/ Materiały prasowe Vegeta

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki